مشخصات کامیونت فورس

مشخصات کامیونت فورس

شرکت بهمن دیزل با تلاش‌های روز افزون، توانسته با استفاده از متخصصان و کارشناسان در حوزه صنعت خودرو گام بزرگی بردارد و بتواند انواع کامیون، کامیونت و کمپرسی را به بازار ایران عرضه کند. این گروه صنعتی، دو مدل از کامیونت فورس را با ظرفیت ۶ تن و ۸.۵ تن در دو مدل خواب دار و بدون خواب به تازگی وارد بازار ایران کرده است.

معرفی کامیونت فورس:

کامیونت فورس از جمله خودروهایی است که امروزه بازار فروش خوبی دارد. از جمله مشخصات بارز کامیونت فورس می توان به جرم خالص حدود ۳ تن و توان باربری ۶ تن آن اشاره کرد. این مشخصات حاکی از این است که کامیونت فورس در گروه کامیون های سبک قرار دارد.

این کامیون که به موتور Cummins مجهز است، در مدل ها و کاربری های مختلف معرفی شد. پیشرانه نصب شده روی این کامیون مدل ISF3.8s5154 است که یک موتور ۴ سیلندر خطی با سیستم تزریق سوخت مستقیم و ۱۶ سوپاپه است که به کمک توربو شارژ نصب شده می تواند حداکثر ۱۵۵ اسب بخار در ۲۶۰۰ دور و ۴۹۱ نیوتن متر در ۱۲۰۰ دور را تولید کند. استاندارد آلایندگی این موتور یورو ۵ است و نسبت تراکم آن ۱۷.۲:۱ است.

مشخصات کامیونت فورس

جعبه دنده نصب شده روی این کامیون ۶ سرعته دستی از نوع WLY/6G است و شاسی این خودرو ساخت شرکت بهمن دیزل است. سیستم های ترمز جلو و عقب کاسه ای و پنوماتیکی هستند و سیستم های ABS و EBD روی آن نصب شده است.

کامیون فورس در دو مدل ۶ و ۸ تن و با اجازه سفارش گذاری با جای خواب و بدون جای خواب عرضه می شود. طبق گفته بهمن دیزل، این شرکت حدود ۵۰ درصد از سهم بازار کامیونت‌ها را در بازار ایران دارد و در سال ۱۳۹۹ توانسته ۱۱۵۹ کامیونت تولید کند.

در این مقاله قصد داریم به مشخصات کلی این کامیونت بپردازیم:

مشخصات ظاهری :

کامیونت فورس نیز همانند سایر کامیون ها از نظر شکل ظاهری فرم مکعبی شکلی دارد. چراغ های بزرگ و جلو پنجره طرح کرومی از مشخصات ظاهری این کامیونت است. این چراغ ها سبب شده که این خودرو را متمایز تر از خودروهای دیگر نشان دهد. در دو مدل خودرو ۶ تن و ۸.۵ تنی کامیونت فورس یک موتور دیزلی ۳۷۰۰ سی سی ساخت کامینز با قدرت ۱۵۵ اسب بخار و گشتاور ۴۹۰ نیوتون متر تعبیه شده است. بهره مند بودن از چنین موتور پر قدرت در هر دو مدل خودرو از مشخصات و نمای ظاهری کامیونت فورس محسوب می شود.


گیربکس نصب شده در خودروی کامیونت فورس قابلیت تحمل بالایی در حدود ۵۵۰ نیوتن متر گشتاور را به راحتی دارد. فضاسازی و طراحی به کار رفته در این خودرو نیز از جمله مشخصات ظاهری این خودرو محسوب می شود. از جمله مشخصات ظاهری آن می توان به مواردی همچون مانیتور لمسی، دریچه های گرد برای تهویه، صندلی ها با روکش پارچه ای در شش جهت، مخزن سوخت ۲۰۰ لیتری، طراحی نسبتا مدرن غربیلک فرمان، کلیدهای کنترل سیستم مالتی مدیا و کروز کنترل اشاره کرد.

کامیونت فورس ۶ تن بدون خواب:

فورس ۶ تن دارای موتور آمریکایی می‌باشد که اکثریت ماشین‌های سنگین در جهان از این نوع موتور در محصولات خود استفاده می‌کنند و توان موتور این خودرو ۱۵۵ اسب بخار با حجم موتور ۳۷۶۰ سی‌سی ، این خودرو دارای استاندارد یورو ۵ و به صورت ۴ سیلندر طراحی شده است،کابین فورس ۶ تن بسیار نرم و بی سر و صدا، همچنین کابین بزرگتر نسبت به کامیونت‌های هم تناژ خود دارد،سیستم ترمز جلو دیسکی و کاسه‌ای ۹۰ عقب، دارای دیفرانسیل قدرتی، سرعت و شتابی بالاتری نسبت به بقیه کامیونت‌ها دارد.سیستم ترمز ضد قفل و EBD برای ایجاد تعادل و پایداری طراحی شد که مانع سرخوردن ماشین در جاده‌های لغزنده می‌شود.

مدل گیربکس WLY شش دنده دستی در این مدل به کار رفته، کیلومتر هوشمند دارد،کابین این نوع ماشین عریض‌تر از الوند ۶ تن است که با مزایا و مشخصات فنی ذکر شده جایگزین خوبی برای الوند می‌باشد.صندلی‌های جلو این خودرو به تخت خواب تبدیل می‌شوند که برای راحتی و استراحت رانندگان طراحی شده است.

گیربکس این خودرو نسبت به الوند و جک ۶ تن از مرغوبیت پایین‌تری برخوردار است ، لاستیک فابریک این خودرو سایز کوچکی نسبت به کامیونت‌های هم تناژ خود در بازار دارد، ریتارد این خودرو نسبت به ایسوزو ضعیف‌تر عمل می‌کند و همچنین آلیاژ شاسی ضعیف‌تر نسبت به کامیونت جک و الوند دارد.


از رقبا اصلی کامیونت ۶ تن فورس ، جک ۶ تن از شرکت آرین دیزل، الوند از سایپا دیزل، فاو از شرکت سیبا موتور و تمامی خودروهای چینی در تناژ ۶ تن است.با توجه به مزایا و مشخصات فنی اعلام شده اکثریت افراد فورس ۶ تن را به مابقی کامیونت های ۶ تن ترجیح می‌دهند.

مشخصات فنی کامیونت فورس ۶ تن بدون خواب :

ابعاد و فواصل (میلیمتر)
طول: ۶۸۸۱
عرض: ۲۲۷۱
فاصله محورها: _
ارتفاع: ۲۳۴۴
اوزان (کیلوگرم)
وزن ناخالص: ۶۰۰۰
وزن شاسی: ۶۸۶۱*۸۶۵*۶
حداکثر وزن مجاز فنی محور جلو: ۳۲۰۰
حداکثر وزن مجاز فنی محور عقب: ۶۸۰۰
وزن خالص خودرو: ۳۰۰۰
موتور
مدل: cummins
استاندارد آلایندگی: EEV – EURO 5
توان(hp /rpm): ۱۵۵/۲۶۰۰
گشتاور(n.m/rpm): ۱۹۰۰ -۴۹۱/۱۲۰۰
حجم موتور(لیتر): ۳۷۶۰
تعداد سیلندر: ۴ سیلندر خطی
مجموع حجم سیلندر(لیتر): _
سیستم سوخت رسانی: انژکتور- کانال مشترک (بوش – آلمان)
ظرفیت روغن(لیتر): _
ظرفیت مایع خنک کننده(لیتر): _
گیربکس
مدل: دستی – ۶دنده/ WLY
جعبه دنده
تعداد دنده ها: ۶ دنده جلو – یک دنده عقب
سیستم سوخت
جنس: آلومینیومی
ظرفیت(لیتر): ۲۰۰
ادبلو (لیتر): _
سیستم الکتریکی
ظرفیت باطری: ( ۱۲ ولت – ۱۱۰ آمپر ) ۲ عدد
ظرفیت دینام: ۲۸ ولت – ۷۰ آمپر
سیستم ترمز
نوع ترمز: کاسه ای پنوماتیک
سیستم: مکانیزم پنوماتیکی- بوستر چرخ های عقب
عملکرد ترمز: سیستم ترمز ضد قفل مجهز به کنترلگرهای الکترنیکی جهت تعادل و پایداری در سطوح لغزنده ( EBD + ABS)
سیستم تعلیق
جلو جلوفنر تخت پارابولیک
عقب: فنر تخت چند لایه مجهز به کمک فنر هیدروتلسکوپی
کلاچ
نوع: تک صفحه ای خشک با فنر دیافراگمی
عملکرد: بادی – روغنی
فرمان
نوع: فرمان ساچمه ای گردان- هیدرولیکی
رینگ و لاستیک
اندازه رینگ فولادی۶.۰*۱۷.۵
اندازه لاستیک ۱۷.۵ ۲۱۵.۷۵ تیوبلس

مشخصات فورس ۶ تن خوابدار :

فورس ۶ تن خوابدار از موتور پر قدرت کامینز آمریکایی می‌باشد که محبوبیت زیادی در ایران دارد، دارای آلایندگی یورو ۵، ۴ سیلندر، تزریق مستقیم ۱۶ سوپاپ، مجهز به توربو شارژر و اینترکولر، با توان ۱۵۵ اسب بخار، گشتاور ۴۹۱ نیوتن متر، ظرفیت سوخت ۲۰۰ آلومینیومی، با دو عدد باطری با ۱۱۰ آمپر، حجم موتور ۳۷۶۰ سی‌سی‌، سیستم سوخت رسانی انژکتور ساخت آلمان است که طرفداران زیادی دارد. سرعت و شتابی بالایی نسبت به کامیونت ۶ تن دیگر دارد. علاوه بر ترمز بادی، ترمز روغنی هم دارد.

دیفرانسیل قدرتی و سیستم پخش جدید، سیستم ترمز ضد قفل ABS و EBD برای ایجاد تعادل و پایداری طراحی شده است که مانع سرخوردن ماشین در جاده‌های لغزنده می‌شود. گیربکس این ماشین WLY شش دنده دستی در این مدل استفاده شده است. کابین این نوع ماشین نسبت به الوند ۶ تن عریض‌تر می‌باشد که با مزایا و مشخصات فنی ذکر شده جایگزین خوبی برای الوند است. و از آنجایی که مدل آن به صورت خوابدار طراحی شده است برای مسافت‌های طولانی مناسب می‌باشد و یکی از مزایای بارز این کامیونت‌ به حساب می‌آید.

یکی از معایب این، است که ریتارد ضعیف‌تری نسبت به ایسوزو دارد، گیربکس این مدل نسبت به جک و الوند ۶ تن از مرغوبیت پایین‌تری برخوردار است، لاستیک فابریک این مدل سایز کوچک‌تری نسبت به مدل‌های دیگر در بازار دارد.

از رقبا اصلی این فورس خوابدار ۶ تن، برند جک از شرکت آرین دیزل می‌باشد البته مابقی کامیونت‌های ۶ تن در کلاس خوابدار هم به نوعی از رقبای این کالا محسوب می‌شوند. ولی با توجه به مشخصات و تجهیزات این کامیونت طرفدارن خاص خود را در بازار دارد.

مشخصات کامیونت فورس

مشخصات فنی فورس ۶ تن خوابدار:

ابعاد و فواصل (میلیمتر)
طول ۶۷۸۱
عرض ۲۲۷۱
فاصله محورها _
ارتفاع ۲۳۴۴
طول پشت اتاق تا انتهای شاسی _
اوزان (کیلوگرم)
وزن ناخالص ۶۰۰۰
وزن شاسی ۶*۸۶۵*۶۸۶۱
حداکثر وزن مجاز فنی محور جلو ۳۲۰۰
حداکثر وزن مجاز فنی محور عقب ۶۸۰۰
وزن خالص خودرو ۳۰۵۰
موتور
مدل cummins
استاندارد آلایندگی EEV – EURO 5
توان(hp/rpm) ۱۵۵/۲۶۰۰
گشتاور(N.m/rpm) ۴۹۱/۱۲۰۰ ~۱۹۰۰
حجم موتور(cc) ۳۷۶۰
تعداد سیلندر ۴ سیلندر خطی
مجموع حجم سیلندر(لیتر) _
سیستم سوخت رسانی انژکتور- کانال مشترک (بوش – آلمان)
ظرفیت روغن(لیتر) _
ظرفیت مایع خنک کننده(لیتر) _
گیربکس
مدل دستی – ۶دنده/ WLY
نسبت دنده ها ۶.۳۲ دنده یک

۳.۹۲۷ دنده دو

۲.۲۸۳ دنده سه

۱.۳۹۶ دنده چهار

۱ دنده پنج

۰.۷۹ دنده شش

۵.۸۵۸ دنده عقب

۴.۳ دنده نهایی
جعبه دنده
تعداد دنده‌ها ۶ دنده جلو – یک دنده عقب
سیستم سوخت
جنس آلومینیومی
ظرفیت(لیتر) ۲۰۰
ادبلو (لیتر) _
سیستم الکتریکی
ظرفیت باتری ( ۱۲ ولت – ۱۱۰ آمپر ) ۲ عدد
ظرفیت دینام ۲۸ ولت – ۷۰ آمپر
سیستم ترمز
نوع ترمز کاسه ای پنوماتیک
سیستم مکانیزم پنوماتیکی- بوستر چرخ های عقب
عملکرد ترمز سیستم ترمز ضد قفل مجهز به کنترلگرهای الکترنیکی جهت تعادل و پایداری در سطوح لغزنده ( EBD + ABS)
سیستم تعلیق
جلو جلوفنر تخت پارابولیک
عقب فنر تخت چند لایه مجهز به کمک فنر هیدروتلسکوپی
کلاچ
نوع تک صفحه ای خشک با فنر دیافراگمی
عملکرد بادی – روغنی
فرمان
نوع فرمان ساچمه ای گردان- هیدرولیکی
رینگ و لاستیک
اندازه رینگ فولادی۶.۰*۱۷.۵
اندازه لاستیک ۲۱۵.۷۵ R 17.5 تیوبلس
تجهیزات استاندارد
مولتی مدیا TFT لمسی

( رادیو ، رهیاب ، بلوتوث)

USB، SD

کلیدهای دسترسی به سیستم مولتی مدیا و کروز کنترل بر روی غربیلک فرمان

کولر

چراغ رانندگی در روز ( LED)

چراغ های مه شکن جلو و عقب

شیشه بالا بر برقی

قفل مرکزی

گرمکن اینه های جانبی

کروز کنترل

امکان نصب دوربین دید عقب

جنس و رنگ تودوزی (چرمی، پارچه ای، مشکی و زرشکی)

دارای یک تخت خواب و امکان تبدیل صندلی های جلو به تخت خواب
 

کامیونت فورس ۸.۵ تن :

یکی از مزایای قابل رویت فورس ۸.۵ تن نسبت به کامیونت‌‌های هم تناژ خود در بازار داشتن شاسی ۶ متری این کامیونت است.موتور کامینز آمریکایی که یکی از با کیفیت ترین موتورهای موجود در بازار است روی این کامیونت نصب شده، دارای استاندارد یورو پنج، کابین این خودرو نسبت به ماشین‌های دیگر بزرگتر( راحت تر، بی و سر و صدا تر)، دارای سرعت و شتاب بالایی می‌باشد.

قدرت موتور این کامیونت ۱۵۵ اسب بخار، با توان تولید ۴۹۱ نیوتن متر گشتاور، با حجم موتور ۳۷۶۰ سی‌سی است.یکی از نقاط قوت دیگر این ماشین سیستم ترمز ضد قفل ای بی اس و ریتارد این ماشین است که تعادل و پایداری کامیونت فورس  را در سطح لغزنده برقرار می کند و مانع از سرخوردن ماشین در جاده‌های لغزنده می‌شود.

مشخصات کامیونت فورس

این کامیونت از نوع خوابدار که یک تخت خواب دارد و امکان تبدیل صندلی‌های جلو به تخت خواب نیز وجود دارد که فضا بیشتری را در اختیار راننده و سرنشینان قرار می‌دهد.مدل جعبه دنده دستی MLY  که نسبت به جک و الوند مرغوبیت پایین‌تری دارد، نسبت به ایسوزو دارای ریتارد ضعیف‌تری است.

با ورود هر خودرو به بازار رقبایی هم برای آن پیدا خواهند شد.یکی از رقبا اصلی فورس ۸.۵ تن کامیونت جک ۸ تن از شرکت آرین دیزل و الوند ۸.۵ تن از شرکت سایپا دیزل است.همچنین تمام کامیونت‌ها با تناژ ۸ تن رقیبی برای این خودرو محسوب می‌شوند.با توجه به مشخصات فنی و تجهیزاتی که دارد و قیمت مناسب آن طرفداران خاص خودش را در بازار دارد.

مشخصات فنی فورس ۸.۵ تن:

ابعاد و فواصل (میلیمتر)
طول: _
عرض: _
فاصله محورها: ۳۸۴۵
ابعاد کلی شاسی بدون اتاق بار: ۲۳۰۵*۲۱۱۵*۶۹۹۰
اوزان (کیلوگرم)
وزن ناخالص: ۶۰۰۰
وزن شاسی: ۳۱۷۵
حداکثر وزن مجاز فنی محور جلو: ۳۱۰۰
حداکثر وزن مجاز فنی محور عقب: ۶۴۰۰
وزن خالص خودرو: _
موتور
مدل: Cummins ISF3.8s5154
استاندارد آلایندگی: Euro 5 EEV
توان(hp /rpm): ۱۵۴/۲۶۰۰
گشتاور(n.m/rpm): ۱۹۰۰ -۵۰۰/۱۲۰۰
حجم موتور(لیتر): ۳۷۶۰
تعداد سیلندر: ۴ سیلندر خطی
مجموع حجم سیلندر(لیتر): _
سیستم سوخت رسانی: Common Rail + DOC + SCR
ظرفیت روغن(لیتر): _
ظرفیت مایع خنک کننده(لیتر): _
گیربکس
مدل: JAC LC6T540B
جعبه دنده
تعداد دنده‌ها: ۶ دنده جلو – یک دنده عقب
سیستم سوخت
جنس: آلومینیوم
ظرفیت(لیتر): ۲۱۰
ادبلو (لیتر): _
سیستم ترمز
نوع ترمز: جلو دیکسی ، عقب کاسه ای
سیستم: دو مدار مستقل بادی
عملکرد ترمز: ABS/EBS/ESC
سیستم تعلیق
نوع فنربندی: جلو و عقب فنر چند لایه شمشی به همراه کمک فنر تلسکوپی
تعداد لایه فنر(عقب و جلو): ۶/۷+۸
کلاچ
نوع: تک صفحه ای خشک با دیافراگرام فنری
عملکرد: پنوماتیک – هیدرولیکی
فرمان
نوع: ساچمه گردان هیدرولیکی
رینگ و لاستیک
نوع: تیوبلس
اندازه لاستیک: ۲۳۵/۷۵R17.5

منابع:

بهمن دیزل

دیزلیران

sicg.co

۱ در مورد “مشخصات کامیونت فورس”

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *